Anomalie detectie voor alle soorten (financiële) administraties

anomalie detectie

Waarom AUDIT24?

Organisaties hebben vaak meerdere administraties in gebruik (o.a. voorraad, uren, financieel, productie, logistiek) voor hun bedrijfsvoering. Afwijkingen en fouten (anomalies) in deze administraties zorgen voor een suboptimaal proces. Anomalie detectie is nu vaak een handmatig, periodiek en tijdrovend proces. AUDIT24 kan dit proces enorm versnellen.

Wat doet AUDIT24?

AUDIT24 herkent patronen in administraties met behulp van kunstmatige intelligentie. Wanneer er bijvoorbeeld elke maand een financiële overschrijving of declaratie plaatsvindt naar een leverancier, wordt dit gezien als een normaal patroon. Een afwijking of fout wordt gedetecteerd wanneer de leverancier wijzigt, of de hoogte van het bedrag, of de grootboekrekening, of de kostenplaats, of de autorisatie, of als er fouten worden gemaakt of fraude wordt gepleegd. AUDIT24 logt de gevonden afwijkingen en fouten en presenteert deze in een interactief dashboard, waardoor deze direct door medewerkers beoordeeld kunnen worden. Het resultaat van de beoordeling en de ondernomen acties kunnen in AUDIT24 worden opgeslagen, waardoor een controle dossier wordt opgebouwd en een audit trail ontstaat.

Hoe werkt AUDIT24?

AUDIT24 wordt getraind op een deel van de administratie (uit eerdere jaren). Vervolgens detecteert Audit24 de afwijkingen en fouten in de administratie van een recente periode of het laatste jaar. AUDIT24 kan de afwijkingen en fouten near-realtime detecteren.

Wat vinden wij belangrijk?

Wij geloven dat de inzet van AUDIT24 een enorme tijdsbesparing kan opleveren bij (verbijzonderde) interne controles en een belangrijke hulpmiddel kan zijn voor de financieel directeur, concerncontroller of de interne auditfunctie bij het vroegtijdig ontdekken van afwijkingen en fouten in administraties. Een gevonden afwijking of fout is immers vaak het begin van de optimalisatie van een bedrijfsproces. Wij realiseren ons dat de toepassing van AUDIT24 laagdrempelig moet zijn. Daarom hebben wij een standaard aanpak ontwikkeld waarmee we voor financiële administraties binnen een maand de eerste (offline) resultaten kunnen opleveren.

Zoeken
Gerelateerde pagina's