Project- en programmamanagement voor datascience en machine learning projecten

ai-programma-management

Bij AI-Labs zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij de implementatie van datagedreven werken. Onze experts op het gebied van project- en programmamanagement helpen uw bedrijf de kracht van datascience en machine learning (ML) te benutten. Wij bieden u deskundige begeleiding, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen en uw projecten met succes kunt uitvoeren. 

Het succes van datascience en ML-projecten wordt in grote mate bepaald door een effectief project- en programmamanagement. Dit zorgt voor een gestructureerde aanpak, heldere communicatie en efficiënte samenwerking tussen de betrokken partijen. Onze experts zorgen voor de juiste balans tussen strategie, technologie en bedrijfsprocessen, wat cruciaal is voor het realiseren van uw doelstellingen. Onze mensen hebben zowel een technische achtergrond (datascience, ML) als een bedrijfskundige achtergrond.

Onze diensten: 

 • Projectmanagement: Wij bieden projectmanagement op maat om de uitvoering van uw datascience en ML-projecten te stroomlijnen. Onze experts zorgen voor de planning, coördinatie en controle van alle projectfasen, van concept tot oplevering. 
 • Programmamanagement: Onze ervaren programmamanagers begeleiden de uitvoering van meerdere, gerelateerde projecten. Zij zorgen voor synergie en coördinatie tussen de projecten, om zo uw strategische doelen te realiseren. 
 • Risicomanagement: Wij helpen u bij het identificeren en beheersen van risico's die gepaard gaan met de implementatie van datascience en ML-oplossingen. Dit omvat onder andere het in kaart brengen van technische, organisatorische en juridische risico's. 
 • Verandermanagement: Het succesvol implementeren van datagedreven werken vereist vaak een verandering in de bedrijfscultuur. Onze experts begeleiden uw organisatie bij het realiseren van deze verandering, zodat u kunt profiteren van de voordelen van datascience en ML. 

Ons team bestaat uit ervaren project- en programmamanagers met uitgebreide kennis van datascience en ML. Wij bieden diensten op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie en streven ernaar om uw projecten succesvol af te ronden en maximale waarde te genereren voor uw organisatie. 

Prince2 basisprincipes

Om dit alles te bereiken gebruiken we de uitgangspunten van de Prince2 methodiek:

 1. Projectmanagement is gericht op optimale sturing en minimale overhead;
 2. De verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie;
 3. Het bestuur of MT geeft kaders aan waarbinnen projectgroepen mogen opereren;
 4. Communicatie tussen de verschillende lagen wordt gemakkelijk gemakt door de uitwisseling van specifieke informatie via voorgedefinieerde sjablonen;
 5. Projectleiders worden geselecteerd op management competenties;
 6. Wanneer onderdelen of mensen niet functioneren, wordt dit bespreekbaar gemaakt;
 7. Binnen een project moet een éénduidige toewijzing van taken plaatsvinden
 8. Financiële sturing vind plaats via een verplichtingen-administratie
 9. Ondersteunende software richt zich op projectportfolio
 10. Projectadministratie mag maximaal 10% van de tijd van een project- of programmaleider kosten


Zoeken
Contactpersoon